Certified partner of solidworks

SolidCAM diákverseny első körös feladata

2019.03.11

Az árprilis 18-án Budapesten tartandó diákverseny SolidCAM-es beugró feladatának leírása és leadási feltételei.

SolidCAM diákverseny első körös feladata

Az árprilis 18-án Budapesten tartandó diákverseny SolidCAM-es beugró feladatának leírása és leadása. SolidCAM versenyfeladat leírása Modell az alábbi linkről tölthető le: https://www.dropbox.com/s/4nu6rap4ymcsttl/SolidCAM_Test_milling_part.SLDPRT?dl=0 Készítse el a modell megmunkálását az alábbi szempontokat figyelembe véve: Definiálja nullpontot, előgyártmányt Tetszőleges Poszt Processzor használható (A SolidCAM a telepítéskor néhányat telepít is. 3 tengelyes megmunkálás esetén javasolt a gmilling_3x  poszt processzor használata) Előny ha a modellből és (szabadon választott) megfogó / befogó készülékből összeállítást készít és a készüléket is definiálja (Szimulációhoz) A kapott pályák legyenek ütközés mentesek (szimulációban ellenőrizve) Tetszőleges szerszámokat használhat,  előny ha befogót is választ a megmunkáláshoz Az alkatrész mindkét oldalának elkészítése, előny ha ez egy projektben (egy file-ban történik) Előny mindkét oldalhoz külön készülék definiálása Kérem a program készítés közben tartsa szem előtt a megmunkálás gazdaságosságát (pl: minimalizált szerszámváltás, stb. )

A SolidCAM versenyfeladatot (ameddig eljut) kérjük, hogy küldjék vissza a sw2019verseny@eurosolid.hu e-mail címre március 22-ig.

SolidCAM Project beküldés A projekt összes állományának gyors összegyűjtéséhez és egy file-ba történő becsomagolásához a SolidCAM beépített parancsot tartalmaz. Ez a következő módon érhető el: - Kattinson egér jobb gombbal a CAM-part (CAM-Alkatrész) sorra a műveleti fa legtetején... - ..majd a felugró menűben válassza ki a Send to.. (Küldés...)  parancsot. - Az almenűből válasza ki a megfelelő opciót:

  • "Folder" (mappa) - Minden szükséges állomány + poszt processzor fileok
  • "Mail" (E-mail) - A fentivel teljesen megegyezző opció de egyből e-mail-hez csatolja
  • "Folder (including MachSim)" (Mappa (gépszimulációval) ) - Minden szükséges állomány + poszt processzor file-ok + Gépszimuláció Fileok
  • (javasolt a "Folder (including MachSim)" -ot választani.) - A "Folder..."  (Mappa...) (1. és 3. lehetőség) választása esetén mentse le az elkészült ZIP állományt - A zip-file -t juttassa el az EuroSolid kft. -hoz.

    Gyakorláshoz szoftverek itt érhetők el: A SolidCAM diákverziója letölthető az alábbi linkről. (Ez  a verzió minden modult tartalmaz , de NC kódot nem lehet vele generálni.) https://eurosolidkft-my.sharepoint.com/:u:/g/personal/harmati_zsolt_eurosolid_hu/EUrmKamQ2XhOgpOCNP3NcN0BJr3HE5GyK6opJSFXnXxbjA?e=rtYOti

    A 30 napos teljes értékű próba verzió innen tölthető le. (Ezzel lehet NC kódot generálni, de 30 nap után nem futtatható tovább) https://eurosolidkft-my.sharepoint.com/:u:/g/personal/harmati_zsolt_eurosolid_hu/EZUIbxLWkKNGhh6mpMdl1pIBJ7jHW7sUyQy3Fu8YWFYJAQ?e=6mVCEc

    Várjuk pályázataikat!  

    Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
    Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
    Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
    Személyes egyeztetés kérése
    SolidCAM diákverseny első körös feladata