Certified partner of solidworks

Processzor hiba miatt lassulhat a rendszer

2018.01.05
Processzor hiba miatt lassulhat a rendszer

A hiba nem csak az Intel chipeket, de az AMD és ARM processzorokat is érinti, amiknek javítása akár 30%-kal is lassíthatja az érintett rendszereket. A biztonsági hiba, amire a napokban derült fény, az x86-64 processzorok architektúráját érinti. Ennek lényege, hogy egy eddig fel nem fedezett résen keresztül megkerülhető a gépen futó szoftverek és a számítógép memóriája közötti védelem, és bármilyen adatot kinyerhet egy rosszindulatú támadó. A hiba a források szerint az elmúlt évtizedben gyártott Intel chipek mindegyikét érinti.

A helyzetet súlyosbítja, hogy ez a sebezhetőség az AMD és ARM proceszorokat is érint. A hibát az operációs rendszerek javításával kívánják megoldani, hogy a processzorok sérülékeny funkcióit megkerüljék. Ez azonban az jelenti, hogy a javítások telepítése után a rendszerek akár 5-30%-kal lassulhatnak. Arról egyelőre nincs információ, hogy a javítások mennyi időbe fognak telni.

forrás: PCWord

Legalább 3 karakter szükséges a kereséshez!
Érdeklődik megoldásaink egyike iránt vagy csak kérdése van?
Vegye fel velünk a kapcsolatot és tanácsadónk készséggel segít eligazodni vagy megválaszolni kérdéseit. Témák, amiben leggyakrabban keresnek minket: Szoftver bemutató, próbaverzió, tanácsadás, képzés információk, stb.
Személyes egyeztetés kérése
Processzor hiba miatt lassulhat a rendszer