SolidWorks Standard

A SolidWorks 3D-s tervezőszoftver segítségével rövidebb idő alatt, jobb termékeket tervezhet. Ha eszébe jut egy nagyszerű termékötlet, most rendelkezésére állnak azok az eszközök, amelyekkel a terméket rövidebb idő alatt és alacsonyabb költséggel tervezheti meg.

 

SolidWorks SWIFTTechnologie SWIFT™ (SolidWorks Intelligent Feature Technology)

A SWIFT segítségével ahelyett, hogy a szoftvert próbálná testre szabni, jól működő termékek létrehozására fordíthatja idejét. A SWIFT automatizálja az időigényes részletmunkákat és technikákat, valamint az alakzatok sorrendjével, a kényszerekkel, a vázlatok közötti kapcsolattal, a méretek alkalmazásával kapcsolatos problémák diagnosztizálását és megoldását. Így akármilyen gyakorlattal is rendelkezik egy felhasználó, hatékonyságát és innovációs képességét a szoftver feltétlenül javítani fogja.

 

SolidWorks kezelőfelületFelhasználói felület

A SolidWorks úgy alakította ki egyszerűen használható kezelőfelületét, hogy az eszköztárak parancsai a tervezési funkció szerint vannak rendszerezve a gyors elérés érdekében. Az automatikus parancskeresés funkció azonnal megjeleníti a megfelelő parancsot.
Alkatrészek és összeállítások modellezése

 

SolidWorks Standard képességei:

 

test modellezes3D-s test modellezés

Létrehozhat és módosíthat 3D-s alkatrész- és szerelvénymodelleket, a módosításokkal pedig automatikusan frissítheti a 2D-s rajzait.

 

SolidWorks Nagy ÖsszeállításokNagy összeállítások tervezése

Létrehozhat és kezelhet rendkívül nagy terveket is, és dolgozhat rajtuk részletes vagy egyszerűsített módban.A „könnyített” üzemmód használatával lerövidítheti a nagyobb összeállítások megnyitásához és feldolgozásához szükséges időt. A Speedpak technológia segítségével elkészítheti az összeállítások leegyszerűsített verzióját, amit felgyorsítja az összeállításokkal kapcsolatos munkát és a rajzok elkészítését. A Gyors nézet lehetővé teszi, hogy csak azokat az alkatrészeket válassza ki és nyissa meg, amelyekkel dolgozni kíván. Az összeállítás viselkedésének elemzéséhez és javításához használja az AssemblyXpert eszközt.

 

SolidWorks FelületmodellezésFejlett felületkezelés

Összetett test- és felület geometriákat – akár elegáns, ívfolytonos (C2) felületeket is – készíthet és szerkeszthet. A Freeform funkció segítségével egyszerű és intuitív műveletté válik egy új geometria megszerkesztése vagy az újabb felületek importálása és átdolgozása.

 

lemeztervezesFémlemezek, lemezalkatrészek

Tervezhet az első lépéstől hajlítások, kicsípések, él peremek, sarkok, fülek, lépcsők, kontúrozott hajlítások, alakos peremek, korcok stb. felhasználásával vagy átalakíthatja 3D alkatrészeit fémlemezekké valamint automatikusan készíthet terítéket a lemezalkatrészekből, a hajlítási kompenzációkat is figyelembe véve.

 

SolidWorks HegesztettHegesztett szerkezetek

Gyorsan megtervezheti a szerkezeti elemekből, lemezekből és sarokmerevítésekből álló hegesztett szerkezetek. A szoftver magában foglal egy előre definiált szerkezeti alakzatokat tartalmazó könyvtárat is, aminek elemeivel kiegészítheti terveit.

 

szerszámtervezésFröccsszerszám tervezés

Megtervezheti az öntött alkatrészeket és a létrehozásukhoz szükséges eszközöket, szerszámokat, beleértve a formaadó magok és üregek, a ferdeség, az automatikus nyitási felületek készítését, valamint az öntészeti szerszámelemek tervezését. Automatikusan ellenőrizheti a kidobási kúposság szögét, az alámetszést, falvastagságokat, így biztos lehet abban, hogy az alkatrészek valóban készen állnak a gyártásra.

 

2d tervezésRajznézetek automatikus létrehozása

A rajzra áthúzott 3D-s modellen automatikusan létrehozhat bármilyen típusú nézetet: izometrikus nézetet, metszetet, részmetszetet és részletrajzot.

 

Rajznézetek automatikus frissítése

A 3D-s alkatrész- és szerkezeti modelleken végzett módosítások automatikusan frissülnek a rajznézeteken.

Méretezés

Automatikusan létrehozhatja és elhelyezheti a méretezéseket és tűréseket a gyártásra kész 2D-s rajzkezelési funkciók segítségével.

Megjegyzések

Elhelyezhet a rajzokon minden szükséges tűrést, szimbólumot, jegyzetet, furat információt és táblázatot.

anyagjegyzékTételjegyzék

Automatizált, tételezéssel ellátott anyagjegyzékeket és kivágási listákat készíthet, amelyek a módosítások esetén frissülnek és az adatok exportálhatók Excel alkalmazásba.

 

Furat és hegesztési táblázat és csőhajlítási adatok készítése

Az egyszerűbb gyártás-előkészítés érdekében automatikusan készíthet a fenti táblázatok mellett kivágószerszám-táblákat és darabolási listákat, ezzel is megkönnyítve az adatok átadását a gyártáshoz.

Rajzok kezelése

Ellenőrizheti a rajzok különféle verzióit, összehasonlíthatja őket grafikusan és megállapíthatja a köztük lévő különbségeket.

SolidWorks Search (kereső)

Bármilyen fájlt gyorsan megkereshet a számítógépén, a SolidWorks PDM rendszerben vagy az interneten.

SolidWorks DriveWorksXpressTervezés automatizálás

A DriveWorksXpress használatával pedig automatizálhatja az olyan ismétlődő tervezési lépéseket, mint az alkatrész, szerkezet vagy rajz készítés.

 

konfigurációKonfigurációk

Automatikusan létrehozhatja az alkatrészek és szerkezetek több verzióját, és mentheti őket ugyanabba a fájlba, egyszerűsítve ezzel a rájuk való hivatkozást.

 

Tervezési Könyvtár

Itt tárolhatja a gyakran használt alkatrészeket, funkciókat és sablonokat, hogy könnyebben elérhesse őket.

Online libraryOnline könyvtárak

Felgyorsíthatja a tervezés menetét az alkatrész-beszállítók által rendelkezésre bocsátott 2D-s és 3D-s elemek használatával.

 

Tervek újrahasznosítása

Sikeres terveit ismételten felhasználhatja, és ezekből impozáns ajánlatokat készíthet újabb tervekhez. A SolidWorks Toolbox-ból, a 3D ContentCentral elemkatalógusból vagy saját Tervezési Könyvtárából gyorsan kikereshet egy korábban már elkészített alkatrészt, majd egyszerűen egérrel áthúzhatja azt az új tervbe.

animációÖsszeállítások animációja

Mozgást, gravitációt és alkatrészkapcsolatokat hozhat létre és mozgathatja az összetevőket.

 

Animált bemutatók készítése

Virtuális sétát tehet a tervben és videó felvételt is készíthet a sétáról, hogy másoknak is bemutathassa a tervet.

Ütközés és egymásba érés vizsgálata

Ellenőrizheti a terv alkatrészei közötti interferenciát, egymásba érést, ütközéseket és illesztéseket, ezáltal biztosíthatja a megfelelő működést.

Furatigazítási ellenőrzések

Elkerülheti a szerelt szerkezetekben található furatok hibás illesztését még a gyártás előtt, így gondoskodhat a rögzítőelemek megfelelő illeszkedéséről.

Gyárthatósági ellenőrzés

A SolidWorks DFMXpress használatával ellenőrizheti a tervet gyárthatóság és költség szempontjából.

floxpressÁramlás szimuláció

A SolidWorks FloXpress segítségével kezdeti folyadékáramlási szimulációt végezhet, valamint jelentéseket készíthet.

 

sustainability-xpressFenntarthatóság

A SolidWorks SustainabilityXpress segítségével értékelheti a tervek környezetre gyakorolt hatását, és optimalizálhatja az anyagok kiválasztását, az alkatrész-geometriát és a beszerzést.

 

Oldaldőlés és alámetszés ellenőrzés

Automatikusan megkeresheti a fröccsöntött, öntött és kovácsolt alkatrészek és eszközök oldaldőlésével, alámetszéseivel és falvastagságával kapcsolatos problémákat.

Adat importálás/exportálás

Könnyen importálhat és használhat meglévő adatokat, illetve külső forrásokból származó adatokat. Akár IFC fájlokat is importálhat és exportálhat az AEC programokkal. A SolidWorks beépített fordítói a következő fájlformátumokat támogatják: DWG, DXF™, Pro/ENGINEER®, IPT (Autodesk Inventor®), Mechanical Desktop®, Unigraphics®, PARA (Solid Edge®), CADKEY®, IGES, STEP, Parasolid, SAT (ACIS), VDA-FS, VRML, STL, TIFF, JPG, Adobe® Illustrator®, Rhinocerous®, IDF és HSF (Hoops).

Gyors prototípus gyártás 3D-ben

A SolidWorks modelljeiből közvetlenül állíthatók elő STL és más formátumú fájlok a prototípusgyártók számára.

SolidWorks DWG DXFMeglévő 2D-s DWG adatok

Karbantarthatja terveit a SolidWorks 2D CAD eszközeivel.

 

Tervezési adatok védelme megosztáskor

A SolidWorks Defeature technológiája segítségével elrejtheti a tervek kiválasztott elemeit, mielőtt megosztaná másokkal a modelleket.

eDrawings Viewer

Az eDrawings Viewer segítségével közvetlenül megtekinthet és címkézhet SolidWorks fájlokat és lehetővé teszi a tervek forgatását, nagyítását, mérését (amennyiben a fájl készítője ezt engedélyezi), feliratozását, valamint a metszetkészítést és a virtuális szétszerelést. Az eDrawings e-mail barát és használható iPad® készüléken is.

 

összeállításNagy összeállítások megtekintése

Gyorsan megnyithat és kezelhet nagy szerkezeteket is, méréseket hajthat végre, továbbá metszeteket és megjegyzésekkel ellátott pillanatképeket készíthet róluk, ezáltal szemléletesen bemutathatja tervét munkatársainak.