SolidWorks Premium

A SolidWorks Premium csomag tartalmazza a teljes SolidWorks Standard és SolidWorks Professional csomagot és a további modulokat.

 

SolidWorks 3D scanBeolvasott adatok hasznosítása

A ScanTo3D eszköz segítségével kézzel készített modellek digitálisan beolvasott alakját importálhatja a SolidWorks programba. A Rhinocerous szoftverrel létrehozott tervkoncepciók vagy az Adobe® Illustrator® programban készített vázlatok importálására szintén lehetőség van.

 

routingCső-és kábelvezeték tervezése

A SolidWorks Routing segítségével automatizálhatja és meggyorsíthatja a csövek, vezetékek, elektromos kábelek, kábelkötegek, elektromos kábelcsatornák vezetését, előkészítheti a vezetékek útvonalrendszerét, előgyártását, lejtését és teljes anyagjegyzékét.

 

circuitworksECAD/MCAD integráció

A CircuitWorks lehetővé teszi a nyomtatott áramköri panelekre (PCB) vonatkozó tervek importálását és exportálását a kétféle rendszer között. Létrehozhat és dokumentálhat 3D-s villamos útvonalakat, majd elkészítheti a terv anyagjegyzékét. Automatikusan kiterítheti a vezetékhálózatokat, így létrehozhat bekötési és vezeték darabolási listákat a gyártáshoz.

 

motionKinematikai szimuláció

A megtervezett szerkezet elemeit a SolidWorks Motion szimulációs modul merev testként kezeli, így azok tömegével, tehetetlenségével, lendületével, perdületével, súrlódásával, stb.. számol. A szimuláció eredményeként megkapjuk a mozgáspályákat, sebesség-, út-, gyorsulás-idő függvényeket valamint a mozgásállapotok egyéb jellemzőit.

 

simulation premiumSzerkezeti elemzés

A SolidWorks Simulation segítségével virtuális tesztet végezhet a tervezett terméken a megépítése előtt, így a hibákat a tervezési folyamat korai szakaszában kiszűrheti. Teljesítménye a képzett FEA elemzők számára is elég nagy, könnyű használata ugyanakkor a terméktervezők körében is kedveltté teszi. A SolidWorks Simulation segítségével ráadásul a maximális teljesítmény és költségmegtakarítás szempontjából is optimalizálhatja a terveket.

 

Tolanalyst

Tűréselemzés

A TolAnalyst közvetlenül a SolidWorks programon belül végzi el a tűréselemzést, mégpedig úgy, hogy a modelleket az alkatrészek összeszerelésének sorrendje és módja alapján elemzi, valamint ellenőrzi a DimXpert által megadott méreteket és tűréseket. Fárasztó és sok hibalehetőséget magukban rejtő manuális számítások nélkül megállapíthatja, hogy a modell megfelel-e a helyes illeszkedés és működés követelményeinek.