SolidWorks Simulation Professional

Összeállítások szimulációja.
SolidWorks Simulation ProfessionalMég a valóságos prototípus költséges legyártása előtt, a képernyőn tanulmányozhatja az összeállítások alkatrészeinek kölcsönhatását. A statikus és dinamikus terhelések pontos szimulációjával elemezheti a terv viselkedését igénybevétel, feszültség és elmozdulás esetén

 

Íme néhány funkció, amit a Simulation Professional kínál:

 

Alternatív tervek összehasonlítása és optimalizálása.
OptimalizálásA szilárdság, élettartam, költség és súly alapján végzett összehasonlítások segítségével kiválaszthatja a legjobb tervvariációt. A SolidWorks környezet lehetőséget nyújt valamennyi összehasonlítás és tervmódosítás elvégzésére.

 

Termékhiba előrejelzése.
Simulation deformációMegtakaríthatja a prototípusok legyártásával járó költségeket és időt, egyúttal pedig biztonságosabb, tartósabb termékeket állíthat elő. A folyáshatár elérés, túlmelegedés, kihajlás és kifáradás miatt bekövetkező szerkezeti meghibásodások előre jelezhetők

 

Ejtésvizsgálat vagy ütközés szimulációja.
SolidWorks ejtésvizsgálatA valóságos tesztelések számának csökkentésével időt és költségeket takaríthat meg. Megadhatja a leejtés magasságát, a felületet és az irányt. Valósághű ütközésszimulációt is végezhet alkatrészek vagy összeállítások között.

 

Kihajlás vagy összedőlés előrejelzése.
SolidWorks kihajlás vizsgálatA kihajlást még éppen nem okozó legnagyobb terhelések meghatározására a modelleket virtuálisan alávetheti különböző erőknek, nyomásnak, gravitációnak és centrifugális erőknek. Tanulmányozhatja a különböző anyagok, valamint az izotróp és ortotróp tényezők hatásait.

 

Melegítés vagy hűtés szimulációja.
SolidWorks hőtani analízisekA hőtani analízis képességek lehetővé teszik a modellekre gyakorolt hőhatások egyszerű tanulmányozását. Termikus peremfeltételeket, folyadékáramlást, termikus szerkezeti kölcsönhatásokat, valamint a nagy hőmérsékletű alkalmazásokban hősugárzási hatásokat szimulálhat.

 

Ismételt terhelés szimulációja.
SolidWorks ismételt terhelésOlyan alkatrészeket vagy összeállításokat szimulálhat, értékelhet és tökéletesíthet, amelyeknek ellen kell állniuk a mindennapi igénybevételnek. Elemezheti a változó sebességek vagy frekvenciák által az egész rendszer viselkedésében okozott eltéréseket, és megbecsülheti a termék tervezett élettartamát.