SolidWorks Simulation Premium

A SolidWorks® Simulation Premium a csúcsteljesítményű végeselem analízis (FEA) szoftverek költségeinek töredékéért, ugyanakkor lényegesen egyszerűbb formában kínálja a tervezők és mérnökök számára a legfejlettebb FEA funkciókat.

A SolidWorks Premium és Simulation Professional szoftvereknél megtalálható képességeket tovább finomítja, így segítségével olyan kifinomult tervellenőrzési feladatokat végezhet el, mint pl.:

• A modellek viselkedésének tanulmányozása túlzott elhajlások és igénybevétel során dinamikus terhelések mellett

• Nem-lineáris elemzések elvégzése – beleértve az ütődést is – műanyagokon, gumin, polimereken és habokon

• Érintkezési elemzések elvégzése nem-lineáris anyagokkal

• Kompozit anyagok viselkedésének értékelése

 

A legfontosabb képességek a következők:

 

Nem-lineáris dinamika.
Nemlineáris vizsgálatA modellek tesztelését és ellenőrzését könnyen elvégezheti olyan fejlett képességek segítségével, mint pl. nem-lineáris elmozdulások elemzése, nem-lineáris anyagok elemzése, valamint alkatrészek és összeállítások dinamikus reakcióinak elemzése.

Műanyag alkatrészek szimulációja.
SolidWorks dynamicsA műanyag alkatrészek viselkedése különleges képzés vagy kiegészítések nélkül is teljes mértékben megismerhető. A műanyag alkatrészeket továbbá minden lehetséges vizsgálatban és környezetben szimulálhatja, majd kiválaszthatja a méret és költség szempontjából legoptimálisabb alkatrészeket.

Gerjesztett rezgések szimulációja.
Kontakt vizsgálatokTöbbféle beépített vizsgálati lehetőség közül választhat (tranziens, harmonikus és véletlen) a termékben kialakuló rezgések vagy dinamikus válaszok előrejelzésére és szabályozására.