Fenntarthatóság

SolidWorks Sustainability fejléc

 

A SolidWorks Sustainability gyakorlatias eszközöket biztosít a vállalat fenntarthatósági stratégiának végrehajtásához a termékek tervezési szintjén. A fenntartható tervezést alkalmazva nagyszerű, zöld termékekkel válhat piacvezető szereplővé.

A fenntartható tervezés alapja az életciklus-elemzés (LCA), azaz termékeinek mélyreható, „bölcsőtől a sírig” szemléletű elemzése. Az életciklus-elemzésből nyert információkkal felvértezve még a gyártás megkezdése előtt megfontolt, környezetbarát döntéseket tud hozni.

Ha csökkenteni kívánja termékeinek környezeti hatását, és ki akar tűnni a vállalatok sorából, a SolidWorks Sustainability alkalmazásával egyszerű és határozott lépést tehet ebbe az irányba.

A szoftver négy kulcsfontosságú környezetvédelmi mutatót vesz figyelembe: a szénlábnyom, a felhasznált összes energia, a levegőre gyakorolt hatások és a vízre gyakorolt hatások. Ezeket a mutatókat kiértékelheti a termék tervezett életciklusára vetítve és összehasonlíthatja a különféle anyagokat és tervezési megoldások hatásait.

 

Fenntarthatosag