SWOOD

Könnyebb bútortervezés és gyártás 3D-ben

 

 

A SOLIDWORKS SWOOD teljes körű megoldást nyújt a bútoriparban dolgozók számára hatékonyabbá téve a bútortervezést és gyártást. A szoftver két modullal rendelkezik: SOLIDWORKS SWOOD Design és SOLIDWORKS SWOOD CAM.

 

 

Az SWOOD Design a SOLIDWORKS bővítménye, így használata SOLIDWORKS licencet igényel. A program funkcióival egyszerűbben készítheti el faipari projektjeit. Kiszélesítve a SOLIDWORKS sztenderd képességeit megkönnyíti a bútortervezést a 3D-s környezetben és a dedikált funkciók használata révén több lehetőség nyílik szabványok előállítására. Ez a korszerű megoldás intuitív “Drag & Drop – Fogd és vidd” technológiát, és a könyvtárban tárolt szabványelemeket, összeállításokat valamint intelligens műveleteket alkalmaz.

 

 

NC Kódgenerálás egyenesen a gépre

Az SWOOD CAM a SOLIDWORKS segítségével biztosítja a gördülékeny átmenetet a tervezési és a termelési fázis között. A széleskörű technológiák használata révén a felhasználó képes CNC gépét famegmunkálásra programozni. A végeredmény pedig a SOLIDWORKS-szel SWOOD CAM-ben generált NC program és megmunkálási dokumentáció.

A SOLIDWORKS-be integrált CAM megoldással, az SWOOD-dal gyorsan meghatározhatja a megmunkálási eszközeit, hozzáadhatja azokat a könyvtárhoz és használhajta azokat későbbi műveletekben.  Az SWOOD CAM lehetőséget nyújt teljes gépek szimulációjára szem előtt tartva a gép geometriáját, felszereltségét és méretét elkerülve az esetleges ütközésket és hibákat.