SolidCAM

SolidCAM logo

SolidCAM – Komplett CNC megmunkálási megoldás SolidWorks-be integrálva

 A SolidCAM használatával kihasználhatja a SolidWorks-ben rejlő lehetőségeket a forgácsoló megmunkálások tervezéséhez, legyen az 2.5D-s marás, maró-esztergálás vagy akár 5 tengelyes marás. A SolidCAM tökéletes SolidWorks integrációja révén nemcsak az egyszerű és gyorsan elsajátítható kezelőfelület segíti a gyors és átlátható munkát, de a SolidWorks modellekkel való teljes asszociativitás kihasználásával jelentősen csökkenthető a modell változások lekövetésére fordított munka.

SolidCAM Xpress – Egy belépő szintű, meglepően alacsony árú, SolidWorks-be integrált CAM rendszer, melyben a legtöbbször alkalmazott 2.5Ds megmunkálások segítségével készíthetőek egyszerűbb szerszámpályák, jó alapot biztosítva ezzel a fejlettebb maró, maró-esztergáló pályák bevezetéséhez.

2.5D marás – A SolidWorks-höz hasonló egyszerű használhatóság és kezelőfelületen készíthetőek el a teljes asszociativitást biztosító fejlett 2.5 maró szerszámpályák, akár indexált vagy folyamatos 4 tengely használatával is. Így ezen modul használatával lehetőség nyílik a többirányú marást igénylő alkatrészek 2.5D-s alakzatainak hatékony marópályáinak tervezése mellett a folyamatos C-tengelyű mozgást igénylő megmunkálások tervezésére is.

2.5D marás

 

HSM – HSS 3 tengelyes marás – Ezen két modul segítségével hatékony és biztonságos 3 tengelyes szerszámpályák készíthetőek akár a legkomplexebb darabokhoz is. A HSS modul segítségével a 2.5D-s megmunkálások egyszerűségével hozható létre marópálya felületeken, így a kevésbé bonyolult 3D-s területeken hozhatóak létre a szerszámpályák. A HSM modul használatával egy igen széles eszköztár áll rendelkezésünkre a komplex 3D-s felületek nagyolásától a legkomplexebb maradék megmunkálásokig.

HSM

HSS

Többirányú indexált marás – 2.5D, 3D-s indexált marópályák tervezésének idejét a szinte „egy kattintásos” nullpontfelvétel segítségével gyorsíthatjuk meg jelentősen, így a teljes 2.5D, HSS, HSM szerszámpályák rendelkezésre állnak a többirányú szerszámpályák készítésekor, illetve maradékanyagok keresésekor.

Indexelt marás

Folyamatos 5-tengelyes marás – Az iparban legjobban elterjedt és már bizonyított számítási eljárással készülő szerszámpályákkal professzionális eredmények érhetőek el a legkomplexebb darabok esetén is. A valósághű gépi szimulációval lehetőség van a teljes gépi környezet szimulálására, így már a tervezési fázisban vizsgálhatóak a be-/le-/megfogók ütközése mellett a gép funkcionális elemeinek ütközéseinek ellenőrzésére.

5-tengelyes marás

Esztergálás, maró-esztergálás – A SolidCAM-ben lehetőség van a legkorszerűbb multi-funkciós gépek használatára is, így akár a legfejlettebb többorsós, több szerszámmal egyszerre dolgozó, tetszőleges kinematikai felépítésű gépek is egyszerűen, és hatékonyan programozhatóak. Az intelligens maradékanyag meghatározás segítségével akár marási és esztergálási műveletek között is egyszerűen készíthetőek hatékonyabb szerszámpályák, ezzel rövidebb ciklusidők biztosíthatóak.

Esztergálás

iMachining – Az igazi forradalmi újítás a szerszámpályák területén, mely alkalmazásával a rendelkezésre álló géppark és szerszámok használatával érhetünk el akár 2-3-szor gyorsabb szerszámpályákat. Az iMachining ezt a hihetetlen megmunkálási időcsökkenést úgy tudja elérni, hogy olyan szerszámpályákat generál, ahol a szerszám terhelése optimalizált a szerszámpálya teljes hosszán, így tipikusan a marószerszám átmérőjének többszöröse a fogásmélység, kihasználva ezzel a szerszám élhosszának jóval nagyobb hányadát a hagyományos teraszoló nagyolásokhoz képest. Az iMachining automatikusan generálja ezeket a pályákat a megmunkálandó anyag, geometria, szerszám és a megmunkáló gép paramétereinek ismeretében.

SolidCAM iMachining videó:

SolidCAM video

 

 

SolidCAM prospektus