SOLIDWORKS iskolák számára

EducationA SOLIDWORKS Education csomagja lehetővé teszi, hogy oktatóként még hatékonyabban tudja segíteni diákjait. A csomag a szoftverek mellett tartalmaz egy részletesen kidolgozott tantervet, interaktív feladatokat és hozzáférést további segédanyagokhoz, cikkekhez és oktatóanyagokhoz. A SOLIDWORKS mindig is nagy hangsúly fektetett az oktatásra, mivel fontosnak tartja  a következő mérnök generáció és műszaki szakember képzését. A SOLIDWORKS ezért is hozta létre az Oktatási verzióját, ami a teljes értékű SOLIDWORKS Premium szoftveren kívül magába foglal szimulációs, alapszintű kommunikációs és fenntarthatósági eszközöket valamint számos kiegészítő anyagot, amik megkönnyítik a tanárok felkészülését az órákra illetve a szoftver oktatását. A tananyag és órák úgy vannak felépítve, hogy a szakközépiskolák, technikumok, műszaki főiskolák és egyetemek oktatói egyszerűen tudják azokat alkalmazni.

Egyetemi kutatóközpontok és laborok számára a SOLIDWORKS speciális kutatói licencet tud biztosítani.

 REP_SWEDU_Launch1617_Announcement_400x300_HUN

A SOLIDWORKS Oktatási verzió az alábbiakat tartalmazza:

SOLIDWORKS Premium szoftver

Olyan 3D-s tervezési megoldás, amellyel elkészítheti, ellenőrizheti, dokumentálhatja és kezelheti termékterveit. Könnyedén készíthet nagyméretű tervdokumentációt és megoszthatja azokat. Gyorsan modellezhet alkatrészeket, szerkezeteket és összeállításokat köztük lemezalkatrészeket, hegesztett szerkezeteket és tervezhet öntőformákat, csővezetékeket valamint elektromos kábelhálózatokat és csatorna vezetést. Terveit látványosan megjelenítheti fotorealisztikus képekkel és animációkkal. Automatikusan készíthet rajznézeteket és dokumentumokat, amivel a termék gyártásával és összeszerelésével kapcsolatos információkat adhat meg. A szoftver eszközeivel még a gyártás előtt ellenőrizheti, hogy terve elkészíthető-e, így jelentősen csökkentheti a selejt mennyiségét és az előállítási költségeket. A program könnyen elsajátítható, kezelőfelülete könnyen és egyszerűen használható, így az új felhasználók is gyorsan megtanulhatják a szoftver használatát.

SOLIDWORKS Simulation Premium szoftver

A szoftver átfogó virtuális tesztelési környezetet biztosít speciális szimulációkhoz és a segítségével ellenőrizheti szerkezeti elemzéssel tervét, megvizsgálhatja a hőmérséklet modellre gyakorolt hatását, elemezheti összetett elemek mozgását esemény alapú szimulációval valamint szimulálhatja a konstrukció rezgését vagy kihajlását és megnézheti, hogyan hat a ciklikus terhelés a termék élettartamára. A szoftver további hatékony elemző funkcióival megvizsgálhatja a konstrukciót nemlineális világban, végezhet dinamikus terhelésvizsgálatot az alkatrészein, szimulálhat kompozit anyagokat és könnyen kezelheti a bonyolult problémákat síkra egyszerűsíthető eszközökkel.

SOLIDWORKS Motion

A mozgásszimulációs szoftver segítségével ellenőrizheti a termék kinematikáját, és megbizonyosodhat arról, hogy a termék a teljes működési cikluson keresztül megfelel a tervezési céloknak.

SOLIDWORKS Flow

Olyan hatékony CFD (numerikus áramlási dinamika) eszköz, amellyel csökkenthető az áramláselemezés bonyolultsága és egyszerűen szimulálható a folyadékáramlás, hőátvitel valamint folyadékokban fellépő erők, így megvizsgálható, hogyan befolyásolja egy folyadék vagy gáz a termék teljesítményét.  A szoftver segítségével optimalizálni tudja a komplex áramlásokat, a nyomtatott áramkörök és elektronikus alkatrészek hőteljesítményét, csökkentheti a túlmelegedés kockázatát a konstrukcióban és előre tudja jelezni a légáramlási és kényelmi (komfort) paramétereket munkahelyi és lakókörnyezetben.

SOLIDWORKS Plastics

A SOLIDWORKS Plastics szoftver ötvözi a fröccsöntés szimulációt a fejlett CEA elemzéssel, ami lehetővé teszi a műanyag alkatrészek és szerszámtervezők számára, hogy megvizsgálják, hogyan viselkedik a műanyag a fröccsöntés folyamat során.

SOLIDWORKS Sustainability

A SOLIDWORKS 3D CAD-be integrált SOLIDWORKS Sustainability gyakorlatias eszközöket biztosít a vállalat fenntarthatósági stratégiának végrehajtásához a termékek tervezési szintjén. A Sustainability Xpress eszköztárát kibővítve a szoftver képes összeállítások, szállítási módok valamint más paraméterek elemzésére, mint az összeállítások elkészítésének és használatának energia fogyasztása.

Részletes tanterv – oktatói és tanulói tananyaggal

Interaktív feladatok

Hozzáférés online közösségi oldalhoz, cikkekhez, oktatóanyagokhoz és  termék leírásokhoz:

SOLIDWORKS tanárok blogja

Oktatóanyagok

SOLIDWORKS fórum

 

SOLIDWORKS Electrical Professional ÚJ!

A SOLIDWORKS Electrical egy hatékony 2D-s sematikus tervező eszköz, amivel gyorsan készíti el gépek vagy termékek elektromos rendszereit beépített szimbólum könyvtárakkal, gyártási alkatrész adatokkal és 3D-s alkatrész modellekkel. Az automatizált kezelő eszközök korszerűsítik a komplex PLC kapcsolási terveket. A SOLIDWORKS Electrical 3D integrálja a SOLIDWORKS Electrical sematikus adatait az összeállítás vagy más termék 3D-s modelljével. Minden elektromos alkatrészt el tud helyezni 3D-ben, összekötni és meghatározni a huzalok, kábelek hosszát és vastagságát. Minden tervezési adat valósidőben van szinkronizálva, így biztosít két-irányú átjárhatóságot és frissítést a 2D-s sematikus és a 3D-s modell között.

SOLIDWORKS Model Base Definition (MBD) ÚJ!

A SOLIDWORKS MBD egy integrált rajzmentes gyártási megoldás. A szoftver PMI adatokat használva 3D-ben vezeti le a gyártási folyamatot a hagyományos 2D-s rajzok helyett, ami elősegíti a termelés korszerűsítését.

 

SOLIDWORKS Composer ÚJ!
A SOLIDWORKS Composer segítségével egyszerűen újra használhatja a már meglévő 3D adatait, hogy még gyorsabban tudjon kiváló minőségű grafikai ábrákat készíteni 3D-s terveihez, legyen szó műszaki dokumentációról, illusztrációkról, animációkról vagy 3D-s interaktív élményről.
SOLIDWORKS Visualize ÚJ!
A SOLIDWORKS Visualize (korábban Bunkspeed) önálló szoftvereszközök gyűjteménye, amely egyesíti a piacvezető renderelési és a tervezést a középpontba helyező funkciókat, ami egyszerű és gyors vizuális tartalom létrehozását teszi lehetővé tervezők, mérnökök, marketingesek és tartalomkészítők számára.
MySolidWorks Standard ÚJ!

Különböző szintű CAD vizsgák megszerzése

  • Certified SOLIDWORKS Professional – egyetemi tanúsítvány ÚJ!
  • Certified SOLIDWORKS Associate – egyetemi tanúsítvány